Späť

Prvá nočná prehliadka

Oravský Podzámok 2. júl 2020   Oravské múzeum P. O. Hviezdoslava, ktorého zriaďovateľom je Žilinský samosprávny kraj, pripravilo pre návštevníkov Oravského hradu počas prvého prázdninového víkendu 3.júla 2020 obľúbenú nočnú prehliadku „Noc krvavej grófky“ so začiatkom o 21.00 hodine.

„Prvá nočná prehliadka Oravského hradu je inšpirovaná životným príbehom a osudom Alžbety Báthoryovej, ktorú  s Oravským hradom spája palatín Juraj Thurzo, ktorý ju odsúdil na doživotné väzenie a je aj zapísaná v Guinessovej knihe rekordov. Počas nočnej prehliadky návštevníci budú mať možnosť zažiť nielen tajomný hrad, ale uvidia zaujímavé divadelné, hudobné i tanečné vystúpenia, vystúpi aj profesionálna skupina Anta agni  s ohňovou show. Podujatie je vypredané a vstupenky si mohli návštevníci zakúpiť iba on-line,“ povedala riaditeľka Oravského múzea PaedDr. Mária Jagnešáková.

Od soboty 4. júla 2020 v priestoroch Hradnej dvorany Oravského hradu bude otvorená aj výstava pod názvom  „My školopovinní,“ ktorá je súčasťou prehliadky Oravského hradu a bude trvať do 31.8.2020.

„Novinkou hlavnej letnej sezóny 2020 je individuálna prehliadka Oravského hradu. Pre organizované skupiny zostáva naďalej v ponuke prehliadka s lektorom, ale návštevníci si môžu hrad prezrieť aj individuálne, vlastným tempom. Verím, že návštevníci napriek pretrvávajúcej situácií pandémie COVID 19 nám zachovajú svoju priazeň a  ocenia hodnotu našich expozícií a kultúrny program, ktorý sme pre nich počas leta pripravili na Oravskom hrade i Oravskej lesnej železnici. Vzhľadom na súčasnú situáciu aj tento rok platia bezkonkurenčné ceny lístkov a rodinné zľavy. V  cene lístka je zahrnutá aj výstava,“ povedala riaditeľka Oravského múzea PaedDr. Mária Jagnešáková.

Zdroj: Oravské múzeum P. O. Hviezdoslava
www.oravskemuzeum.sk
marketing@oravskemuzeum.sk